''Velebitski putevi i oputine'' Gračac, 24.-25.listopada 2015.

Zahvaljujući angažiranosti i trudu našeg klupskog kolege Danijela Tota organiziran je dvodnevni izlet s ciljem da se upoznaju prekrasni krajolici, rijeke i jezera, putevi i oputine Lovinačkog i Gračačkog kraja. Sudjelovalo je 30-tak biciklističkih entuzijasta iz različitih biciklističkih klubova. Zahvaljujući fantastičnim slikama fotografa Denisa Peroša moguće je viditi o kakvim se ljepotama radi te da su sudionici ovog događaja iskreno uživali.

Biciklijada ''Pokreni se'' 19.rujna 2015.

Organizator biciklijade je BK Faust Vrančić u suradnji sa Gradom Šibenikom.
U sklopu europskog tjedna mobilnosti s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša te alternativnih modela kretanja i prijevoza, a samim tim i poboljša kvaliteta života građana. U obilježavanju ove manifestacije uključeno je više od 2000 europskih gradova.'' Iako je subota ujutro pomalo i nezgodan termin, okupio se velik broj biciklista. Njih 80-ak, od domaćina iz Fausta Vrančića, Primoštena, kninskog Adriona Orosa, vodičkog Orlova kruga, a bilo je i gostiju iz Rusije, Grčke i Turske. Vrijedni sponzori su se pobrinuli za lutriju i simpatične nagrade, pa su tako nagrađeni najviši biciklist – Alen Vidović, biciklistica s najmanje kilograma – Marta Mesarić, kao i najteži biciklist – Artum Ertem.'' (ŠibenikIN)

Izlet na Roški slap

Dan državnosti Republike Hrvatske dostojno smo obilježili na biciklistički način i to rutom od oko 70-tak kilometara. Sa startom u Šibeniku vozili smo prema nacionalnom parku Krka, posjetivši Roški slap i vidikovac utvrde Ključica.
Izvještaj:
''Druženje "Faustovaca" za Dan državnosti počelo je kod Jurasove česme, nasuprot Vodovoda, inače polazne točke za večinu vožnji članova BK "Faust Vrančić". Prvi dojam na mene je ostavila nevjerovatna točnost dolaska na zakazano misto svih koji su taj dan tribali voziti. Da ne zaboravin, današnja tura je bila "vatreno krštenje" za dvojicu naših novih članova: Matu i Ivana. Početni kilometri na asfaltu su nam došli ka naručeni za zagrijavanje pa smo do silaska na bili put kod Goriša vozili u pravilnoj koloni jedan iza drugoga. Događaj dana je famozni spust prema Čikoli i mistu zvanom Torak. Svaka sekunda tog spusta i danas mi ledi krv u žilama, tehnički super zahtjevan kako za vozača tako i za biciklu. Kratki odmor na mostu priko Čikole (nije bilo Čikole) poslužija je i za slikavanje. Uspon do vidikovca (sa koje se vidi impoznatna srednjovjekovna utvrda Ključica) traži dobro formu vozača i tjera srčani puls debelo priko 120 (otkucaja u min). Grožđani šećer i elektroliti jako pomažu kod takvih uspona (bar meni). Dolazak na vidikovac, slikavanje i vađenje masti ostalin članovima BK "Faust Vrančić" koji su spriječeni da budu dio ove priče. Odmor je traja kratko za neko temeljitije razgledavanje prirode a ipak dovoljno dugo da se oladin, pa me uvatila mala snaga i bezvoljnost za kreniti dalje (kratka pojava koja nestaje nakon 10-tak metara ponovnog pedaliranja). Lec go, iđemoooo...Prilično ravan makadam, načičkan blatnim lokvama, malo je poremetija savršen izgled naših svetih narančastih dresova, osim Mile, koji je toliko šlang da se provlačija između blatnih kapi. Opet spust, prima Roškom slapu, dug, brz, idealno za kurčenje i obnovu adrenalina.. Čestitke i duboki naklon Bojanu, za njegovu verziju tog spusta. Ladovina podno Roškog slapa i druženje sa Kninjanima (BK "Adrion Oros" Knin). Pogađate, nakon spusta evo nam i uspona. Dva kilometra vijugavog asfalta koji vodi do iznad Rupa, duži odmor, Pikli pukla guma, krpanje, zajebancija u hladu velikog stabla (mislin da je Tratinčica). Spust u Rupe, ajme gušta... Uspon, meni teži od ičeg, Rupe- Dubravice... Pukoh Spust u Skradin, praznik, dućan otvoren, toooooo... Jedina stvar šta trenutno vrača u život- ledena Coca Cola naiskap. Uspon Skradin- Autokamp Marina (Skočiči), osmijeh od uva do uva, nazire se kraj. Opet formirana kolona, teke drugačija nego na početku i lagano prima gradu. Jurasova česma ka točka na i.'' (autor: gosp. Mirko Bura)
meteoblue.com