BK Faust Vrančić

O nama
BK Faust Vrančić osnovali su 2011. godine biciklistički entuzijasti Antonijo Erceg, Maja Ena Ljuba i Ivica Zenić.
Povod za osnivanje kluba bila je želja da šibenski biciklisti koji su nastupali za klubove iz drugih gradova, napokon mogu braniti boje svoga grada, ponajviše na MTB natjecanjima.
Naš klub od početka je ustrojen kao klub koji objedinjava sve vrste biciklizma i otvoren je za bicikliste izletnike i rekreativce kao i sve ostale koji se na bilo koji način voze biciklima i vole biciklizam.

Aktivnost kluba nije ograničena samo na natjecanja, skupne i pojedinačne vožnje biciklom. Naši članovi sudjeluju u uređivanju novih staza, održavanju i označavanju postojećih. Organiziramo biciklistička natjecanja i biciklijade. Surađujemo s planinarskim društvima i atletskim klubom i drugim sportskim organizacijama. Sudjelujemo u aktivnostima Turističke zajednice, humanitarnim i dobrotvornim akcijama, akcijama čišćenja šuma i drugo.
Trenutno jedna od značajnijih aktivnosti našeg kluba je izrada digitalne karte biciklističkih staza u Šibensko-kninskoj županiji u suradnji s županijskom Turističkom zajednicom.

Klub svakodnevno radi na daljnjoj popularizaciji bicikliranja. Veliku pozornost daje se radu s mladima. Trenutno brojimo 70 članova različitih struktura, dobi i angažiranosti.
meteoblue.com