MTB prvenstvo BiH - Bihać - 11.listopada 2015.

4. MTB uspon na Plješevicu – uphill Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.
Na stazi dugoj 16 kilometara po pljusku i hladnom vremenu, naši članovi osvojili su četiri medalje. Maja Ena Ljuba bila je zlatna, a Ira Radaković srebrna u kategoriji žene. Kod veterana Bojan Karanović bio je srebrni, Toni Erceg brončani, dok je u hobi kategoriji Faustovce predstavljao Danijel Tot.Kup Livna 2015. - 19.srpnja 2015.

U organizaciji BK Livno održano je državno prvenstvo BiH. Utrka državnog prvenstva XCO formata održala se pod imenom "Kup Livna 2015" lokaciji izletišta „Crna stina“ u jugoistočnom dijelu Livna. Utrka se održala na kružnoj stazi dužine 4.2 km
Maja Ena Ljuba bila je srebrna u kategoriji Elite, Bojan Karanović brončani kod veterana A, Toni Erceg zlatni, Goran Jakovljević srebrni, a Damir Senečić brončani, sve u kategoriji hobby.
Bravo naši!!!


Vitez 2015. - 05.srpnja 2015.9. Barkanova biciklijada - 27.lipnja 2015.

BK Barkan Otočac organizirao je 9. memorijalnu Barkanovu biciklijadu. Održala se natjecateljska i rekreativna vožnja za sudionike od 7 do 77 godina.
Natjecateljska ruta je iznosila 33,5 km i spoj je dijela Barkanove staze i dijela staze Tri jezera, uz podjednak omjer asfaltiranog i makadamskog dijela rute (50:50).

Boje BK Fausta branili su u natjecateljskoj utrci, Ira i Ivan Radaković. Ira je bila prva u ženskoj konkurenciji, dok je njezin brat Ivan bio šesti u konkurenciji muškaraca.
Bravo naši!!!
Nacionalno MTB XCT uphill prvenstvo Hrvatske - 01.svibnja 2015

Klub koturaša Jastrebarsko 01.05.2015. organiziralo je 1. svibanjski uspon na Japetić, najvišu točku Samoborskog gorja, utrku koje je ujedno bila i Nacionalno MTB XCT uphill prvenstva Hrvatske.
Na susretu je učestvovalo stotinjak natjecatelja iz gotovo cijele Hrvatske. Japetić - najviši vrh Samoborskog gorja, 879 metara nadmorske visine i koji još uvijek predstavlja omiljeno izletište brojnih planinara, izletnika, šetača, ljubitelja prirode ali i biciklista!

U najjačoj ženskoj konkurenciji pobjedu je sa popriličnom prednošću odnijela Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić). Petra Stručić BGK Tuškanac) osvojila je drugo, a Dorotea Kutleša (BK Vid Ročić) treće mjesto.


Brdsko-biciklistički i rekreativni maraton “Vransko jezero 2015”.

U organizaciji Turističke zajednice općine Pakoštane i suorganizaciji Javne ustanove parka prirode Vransko jezero i Brdsko-biciklističkog kluba “Pakoštane” održan je brdsko-bicklistički rekreativni maraton „Vransko jezero“ u kojem je sudjelovalo oko 400 biciklistica i biciklistica. Vozilo se u tri kategorije, Sport, Rekreativci i Žene, na atraktivnoj kružnoj stazi dugoj 34,5 kilometara kroz park prirode Vransko jezero sa startom u središtu Pakoštana.

U kategoriji „rekreativaca“ najbrži je bio Bojan Karanović iz BK „Faust Vrančić“ iz Šibenika (1h:9m:25s), dok je treće mjesto zauzeo Damir Senečić iz BK „Faust Vrančić“. U konkurenciji žena najbrža je Maja Ena Ljuba iz BK „Faust Vrančić“ (1h:17m:40s)


Adria Bike Maraton Plitvice - 08.lipnja 2014.

U nedjelju 8.6.2014. u 9:30h sa startom u Korenici krenuti će drugo izdanje Adria Bike Maratona. Natjecatelji će moći birati između tri dužine staze, EASY; CLASSIC; EPIC. Easy ruta duga je 33km sa 500m uspona.

Ono što ovaj maraton čini posebnim u odnosu na ostale maratone koje imate priliku voziti u Hrvatskoj je taj da se ne morate prije starta odlučiti niti za jednu od ove tri dužine staze, odnosno kategorije. Nakon zajedničkog starta vozači će kako će napredovati po kilometrima moći sami na stazi odabrati koju od ponuđenih staza žele završiti.

Isto tako imate mogućnost i prijaviti svoj tim za utrku, a da bi to napravili treba vam jedan muškarac iznad 45 godina, jedan muškarac ispod 45 godina, jedna žena i jedan `tonaš` (tonaš je osoba koja mora zajedno sa biciklom na vagi težiti 105kg ili više i odvoziti Easy stazu) i zajedno moraju voziti na svim stazama (dakle netko treba odvoziti epic, netko classic, a netko easy, s time da su tonaši u easy kategoriji po defaultu).

U svim kategorijama organizator je pripremio bogate nagrade, a koje su to prosurfajte po njihovoj Facebook stranici i saznajte.
Osim događanja u nedjelju, organizatori su vam već za subotu pripremili pravi Bike Festival na kojem ćete moći testirati neke od poznatih MTB brandoova (Giant, Specialized..).
izvor: biker.hr
meteoblue.com